• Zakwas piekarski żytni 23g

Symbol: ZAKWASPIEKPSZZ
7.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Zakwas piekarski otrzymuje się w naturalnym procesie. Połączenie odpowiednik składników daje efekt świetnego produktu jakim jest zakwas. Dlaczego warto używać zakwasu chlebowego? nadaje delikatny smaknada chrupiącą skórkęsprawi ładniejszy kolor pieczywa chleb będzie soczysty miękisz wydłuża świeżość pieczywa 1 opakowanie zakwasu piekarskiego starcza do wyrobu 1 bochenka chleba  Przepis na chleb na zakwasie żytnim Składniki: 350 ml letniej wody, 10 g soli, 350 g mąki pszennej typu 500-750, 150 g mąki żytniej typu 720, 1 op. zakwasu chlebowego żytniego z drożdżami i słodem (zakwas i drożdże). Opcjonalnie: 2 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni, soi. Jak zrobić chleb? Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. W międzyczasie do rozgrzewającego się piekarnika wstaw miseczkę z wodą, dzięki czemu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a miękisz pozostanie wilgotny. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200°C  
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia