-
WES Ekstrakt słodowy bursztynowy 0,5 kg. WES
![WES Ekstrakt słodowy bursztynowy 0,5 kg. WES WES Ekstrakt słodowy bursztynowy 0,5 kg. WES](/images/rl825/1000-2000/WES-Ekstrakt-slodowy-bursztynowy-0-5-kg-WES_%5B1257%5D_480.jpg)
![WES Ekstrakt słodowy bursztynowy 0,5 kg. WES WES Ekstrakt słodowy bursztynowy 0,5 kg. WES](/images/rl825/1000-2000/WES-Ekstrakt-slodowy-bursztynowy-0-5-kg-WES_%5B1257%5D_480.jpg)
Symbol:
WES-BURSZTYN_05
28.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność |
Mało
|
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
Ekstrakt słodowy bursztynowy jest niechmielonym, płynnym ekstraktem wyprodukowanym ze słodów pilzneńskiego oraz karmelowych. Ekstrakt słodowy bursztynowy jest w pełni naturalnym surowcem do wyrobu piwa. Dzięki niemu zrobisz aromatyczne piwo bursztynowe. Do czego używać ekstrakt słodowy bursztynowy? jest wykorzystywany podczas produkcji piw bursztynowych, w celu nadania odpowiedniej barwy i aromatu; podczas wyrobu piwa z ekstraktów, konieczne jest dodanie cukru, w celu podniesienia ekstraktu początkowego piwa i co za tym idzie, uzyskania odpowiedniej zawartości alkoholu. Większość producentów, sugeruje dodanie tradycyjnego cukru lub glukozy, jednak można to zastąpić ekstraktem słodowym. Wtedy, oprócz samego alkoholu, uzyskamy również fajny, słodowy aromat w piwie. Parametry ekstraktu słodowego bursztynowego: Barwa: 250-350 EBC,Konsystencja: ekstrakt jest gęstym płynem, Producent: Wytwórnia Ekstraktów Słodowych w Wolsztynie. Jak wygląda proces produkcji ekstraktów słodowych? 1. Rozdrabnianie słodu, 2. Zacieranie (skrobia przekształca się w cukry proste), 3. Rozdzielenie młóta od brzeczki, 4. Zagęszczenie powstałej brzeczki poprzez odparowanie wody. Ekstrakt słodowy - inne zastosowanie: Piekarnictwo- wpływa na kolor oraz aromat pieczywa,Przetwórstwo- wykorzystywany jest jako zamiennik cukru, Cukiernictwo- używany do produkcji karmelków, toffi itp.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.