• Środek klarujący Klarowin 10g (do win) ARES

Symbol: SROKLA_KLAROWIN
6.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Klarowanie trunku powinno być naturalnym procesem, jednak w niektórych sytuacjach ten proces trzeba przyspieszyć. Martwe drożdże, substancje białkowe lub inne zmętnienia mogą negatywnie wpływać na smak i efekt finalny trunku. KLAROWIN to skuteczny środek klarujący do win i soków, stosowany najczęściej do białego i czerwonego wina. Należy pamiętać, że przy użyciu KLARWINU Proces klarowania trwa zazwyczaj około tygodnia. Należy również pamiętać aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą wystąpić wtórne zmętnienia lub spowodujemy zmianę barwy naszego wina. Kiedy stosować środka klarującego? do wina, które zbyt długo pozostaje mętnedo cukrówki przeznaczonej na destylat Jak używać KLAROWINU? Odpowiednią porcję klarowinu wsyp do 100ml wody i dokładnie wymieszaj, Powstałą mieszankę pozostaw na dobę i od czasu do czasu zamieszaj, Po tym czasie wlej do płynu, Po opadnięciu osadu płyn jest gotowy do zlania.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia