• Płatki z drzewa KASZTANOWEGO 30g

Symbol: PKASZ_30G
7.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Płatki produkowane są z wysokiej jakości drzewa kasztanowego. Płatki te znajdą zastosowanie w produkcji wielu rodzajów alkoholi- destylaty, wina, piwa itp. Płatki z drzewa kasztanowego dodają subtelne aromaty oraz poprawiają kolor trunku. Są bardzo proste w użyciu, wystarczy dodać od 2g do 5g na 1l alkoholu i pozostawić na jeden miesiąc. Z płatkami możesz eksperymentować, wymieszaj kilka różnych rodzajów, a za każdym razem uzyskasz inny, niepowtarzalny smak! Zastosowanie płatków podczas produkcji piwa: Płatki kasztanowe dodaje się zazwyczaj do fermentacji cichej, w celu uzyskania smaków podobnych do tych jakie pojawiają się w czasie leżakowania piwa w beczkach dębowych. Czym ciemniejsze, bardziej opiekane płatki, tym aromat będzie bardziej intensywny. Płatki dodaje się zazwyczaj w ilości 15-30g na 20l piwa. Im dłużej zostawisz płatki w piwie, tym silniejsze uzyskasz aromaty (zazwyczaj 5-7 dni w zupełności wystarczy). Zastosowanie płatków podczas produkcji wina: Płatki można stosować do postarzania win. Dodają one taniny i podnoszą ogólny charakter, smak oraz aromat trunku. Wystarczy, że podczas fermentacji dosypiesz 2-3g na 1l wody. Zastosowanie płatków podczas produkcji destylatów: Dosyp płatki do destylatu i poczekaj 2 tygodnie (można trunek spożywać wcześniej jednak dłuższe przegryzanie się wzmocni smak, aromat i kolor trunku). 
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia