-
Pirosiarczyn potasu 500g
Symbol:
PIROSIARCZYN_DS500
24.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność | Mało 2 szt. |
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
Środek stosowany do stabilizacji moszczu i win. Wykorzystywany jest również do czyszczenia sprzętu winiarskiego i piwowarskiego. Do czego używać pirosiarczynu potasu? Do płukania sprzętu winiarskiego i piwowarskiego - zapewnia idealną czystość sprzętów wykorzystywanych podczas fermentacji. Do stabilizacji soków i moszczów owocowych - zapobiega rozwojowi bakterii, pleśni i dzikich drożdży. Do stabilizacji win -zabezpiecza przed utlenieniem, stabilizuje barwę i klarowność win. Do zatrzymania fermentacji - dodatek pirosiarczynu skutecznie niszczy komórki drożdży, stosowany może być jako stoper fermentacji. Bezpieczny dla zdrowia - pirosiarczyn potasu jest powszechnie stosowany w przemyśle spożywczym, winiarskim i piwowarskim. Stosowany zgodnie z instrukcją jest w pełni bezpieczny. Jak używać pirosiarczynu potasu? 1. DO STABILIZACJI MOSZCZU Pirosiarczyn do stabiilizacji moszczu stosuje się, aby zapezpieczyć go przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l moszczu. Odpowiedniu ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj. 2. DO STABILIZACJI WINA Pirosiarczyn do stabilizacji wina, stosuje się, w celu zatrzymania fermentacji, zabezpieczenia wina oraz ustabilizowania jego barwy i klarowności. Dodaj przed zlaniem wina do butelek, po to, aby nie doszło do tzw. wtórnej fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l wina. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do wina i dokładnie wymieszaj. 3. DO PŁUKANIA SPRZĘTU Rozpuść 10g pirosiarczynu w 2l wody. Przygotowanym roztworem płucz sprzęty używane podczas wyrobu wina oraz piwa.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.