-
Pirosiarczyn potasu 1kg
![Pirosiarczyn potasu 1kg Pirosiarczyn potasu 1kg](/images/rl825/1000-2000/Pirosiarczyn-potasu-1kg_%5B1617%5D_480.jpg)
![Pirosiarczyn potasu 1kg Pirosiarczyn potasu 1kg](/images/rl825/1000-2000/Pirosiarczyn-potasu-1kg_%5B1617%5D_480.jpg)
Symbol:
PIROSIARCZYN_1KG
45.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność |
Mało
|
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
Pirosiarczyn potasu to niewielkie, białe kryształki, które w środowisku kwaśnym zmieniają się w kwas siarkowy. DO CZEGO UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU? do stabilizacji moszczu, młodego wina oraz gotowego trunkudo konserwacji miodów pitnych, soków i suszonych owocówhamuje rozwój pleśni i bakteriizmieszany z wodą nadaje się do dezynfekcji sprzętu winiarskiego i piwowarskiego JAK UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU? DO STABILIZACJI MOSZCZU Pirosiarczyn do stabiilizacji moszczu stosuje się, aby zabezpieczyć go przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l moszczu. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj. DO STABILIZACJI WINA Pirosiarczyn do stabilizacji wina, stosuje się, w celu zatrzymania fermentacji, zabezpieczenia wina oraz ustabilizowania jego barwy i klarowności. Dodaj przed zlaniem wina do butelek, po to, aby nie doszło do tzw. wtórnej fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l wina. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do wina i dokładnie wymieszaj. DO PŁUKANIA SPRZĘTU Rozpuść 10g pirosiarczynu w 2l wody. Przygotowanym roztworem płucz sprzęty używane podczas wyrobu wina oraz piwa.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.