• Pektoenzym suszony 6g BROWIN

Symbol: PEKTOENZYM_SUSZONY
8.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Pektoenzym to preparat który ma za zadanie wydobyć to co z owoców najlepsze. Używając pektoenzymu Twoje wino zyska jeszcze głębszy smak i piękną barwę. Środek ten jest całkowicie naturalny, zawiera wyodrębnione enzymy paktynolityczne z owoców. Jak działa pektoenzym? Dodanie tego środka sprzyja rozluźnieniu konsystencji owoców i usprawnia późniejsze klarowanie trunku. Jak używać pektoenzymu? 1. Rozdrobnij owoce, z których będziesz produkować wino 2. Zalej je ciepłą wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze: 40°C dla owoców jagodowych80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy 3. Wymieszaj pektoenzym z letnią wodą (stosuj dawkę 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców). 4. Dodaj roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców. 5. Przykryj owoce i odstaw do ciepłego miejsca. 6. Po 9-15 godzinach możesz wyciskać sok.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia