• Osłonka termokurczliwa, barierowa 80/50mm, 500mb

Symbol: OSLBARCD0_1_80/50
315.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Kurier Inpost 20
Poczta Polska 38
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Osłonka termokurczliwa barierowa posiada, aż 5 warstw! Osłonki termokurczliwe, barierowe składają się z pięciu warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid, który zapewnia, że składniki farszu pod osłonką są zabezpieczone przed rozdzielaniem się.  Podczas parzenia osłonka kurczy się do 15% wzdłuż i wszerz. Dzięki czemu kiełbasy są gładkie, nie marszczą się oraz zachowują dobry wygląd i termin przydatności do spożycia przez kilka tygodni. Dużą zaletą osłonek barierowych jest to, że zachowują świeży aromat oraz nie przenikają do nich obce zapachy. Do czego używać osłonek poliamidowych barierowych? do wyrobu niewędzonych kiełbas do gotowanych szynek do wyrobów z drobiu Jakie są właściwości osłonki barierowej? nie przepuszcza wody ani tłuszczy, nie powoduje ubytków w obróbce termicznej, przedłużają trwałość wyrobu, chroni wyroby przez utratą aromatu, wagi oraz koloru, jest odporna na pleśń i wysoką temperaturę. Do czego używać osłonki barierowej? Osłonka idealna do wyrobów niewędzonych takich jak: szynki parzone i gotowane, mielonki, salceson, pasztetowa, kaszanka. Jak używać osłonki termokurczliwej? Przed użyciem namocz przez około 15min w zimnej wodzie. Osłonka termokurczliwa musi być mocno nabita. Osłonki barierowe można stosować w zakresie temperatur od -18°C do +121°C.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia