-
Osłonka białkowa, fi 55 mm, karmel, 1mb DOMOWASPIZARNIA


Symbol:
BIAŁKOWA55_1MB
3,00 zł
0,00 zł
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17,00 zł |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników. Podstawowym budulcem tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych. Średnica: 5,5cmDługość: 1mb (zamów tyle metrów ile potrzebujesz, całość otrzmasz w jednym kawałku) Do czego używać osłonki białkowej:Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa, mortadela, salami itp.,Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone. Jak używać osłonki białkowej?Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min. Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem, zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec. Wskazówka:Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.