• Osłonka białkowa, fi 55 mm, karmel, 1mb DOMOWASPIZARNIA

Symbol: BIAŁKOWA55_1MB
3.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników. Podstawowym budulcem tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych.  Średnica: 5,5cmDługość: 1mb (zamów tyle metrów ile potrzebujesz, całość otrzmasz w jednym kawałku)  Do czego używać osłonki białkowej:Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa,        mortadela, salami itp.,Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.  Jak używać osłonki białkowej?Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min. Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem, zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.   Wskazówka:Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.   
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia