• Nastrzykiwarka ręczna 3l EURODARM

Symbol: NAST_3L
Brak towaru
155.00
Wpisz swój adres e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Kurier Inpost 20
Poczta Polska 38
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon
Nastrzykiwarka do mięsa przyda się w przygotowaniach domowych wyrobów. To właśnie dzięki nastrzykiwarce będziesz w stanie równomiernie rozprowadzić solankę wewnątrz mięsa, które będziesz wędzić.  Dlaczego warto nastrzykiwać mięso? Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twój wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę.  Jak nastrzykiwać mięso? 1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania. 2. Napełnij strzykawkę roztworem. 3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się. 4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk. 5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach. Co wchodzi w skład nastrzykiwarki? pojemnik wielokrotnego użytku o pojemności 3l z podziałką igła o długości 13,5cm ze stali nierdzewnej, która posiada boczne otwory ułatwiające szybkie nastrzyknięcie większych porcji mięsa Wskazówka: Szynkę nastrzykuj w poprzek włókien.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia