• Nastrzykiwarka 100ml z igłą BROWIN

Symbol: STRZYKAWKA100ML
Brak towaru
9.00
Wpisz swój adres e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon
Nastrzykiwarka do mięsa przyda się w przygotowaniach domowych wyrobów. To właśnie dzięki nastrzykiwarce będziesz w stanie równomiernie rozprowadzić solankę wewnątrz mięsa, które będziesz wędzić.  Dlaczego warto nastrzykiwać mięso? Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twój wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę.  Jak nastrzykiwać mięso? 1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania. 2. Napełnij strzykawkę roztworem. 3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się. 4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk. 5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach.   Wskazówka: Szynkę nastrzykuj w poprzek włókien. To Ci się przyda: wymienna igła KLIK
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia