• Mąka orkiszowa razowa typ 1850 1kg

Symbol: MAKORKISZOWARAZOWA.
19.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Mąka orkiszowa to jedna z najzdrowszych mąk jaką możemy mieć w kuchni. Jest świetną alternatywą dla mąki pszennej. Orkisz jest źródłem białka, błonnika pokarmowego, fitosteroli, witamin (A,E,D), oraz składników mineralnych. Właściwości mąki orkiszowej: Obniża poziom cholesterolu we krwi, Zapobiega powstawaniu kamieni żółciowych, Powoduje uczucie nasycenia, Sprawia, że diabetycy mogą zażywać mniej insuliny, Idealna dla osób chorych na biegunkę i po świeżo przebytej operacji, Ma wyraźnie orzechowy smak, Zawiera zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, Wykazuje działanie przeciwbakteryjne, Wzmacnia narządy zmysłów, Chroni przed infekcjami bakteryjnymi. Jak używać mąki orkiszowej w kuchni? Mąka orkiszowa pod względem właściwości kulinarnych podobna jest do tradycyjnej mąki pszennej i stanowi jej doskonałą jej alternatywę. Można zatem używać obu mąk zamiennie lub mieszać je w różnych proporcjach. używaj jej do wypieku chleba Mąka orkiszowa nadaje się nawet na tradycyjne ciasto pierogowe.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia