- Strefa klienta
-
Koszyk (0)
-
Kategorie
- Folie
- Noże i Ostrzałki
- Wędzarnie
- Maszynki do mięsa
- Nadziewarki
- Nastrzykiwarki
- Akcesoria kuchenne
- Przędze
- Opakowania
- Dodatki
- Szynkowary
- Termometry
- Osłonki
- Środki Czystości
- Jelita Naturalne
- Deski do Krojenia
- Młynki
- Garnki Kamionkowe
- Zaciskarki i Klipsy
- Foremki Aluminiowe
- Zamykarka do Puszek
- Sól
- Pakowanie Próżniowe
- Promocje
- Zestawy
- Blog
- Kontakt
-
-
Kategorie
- Folie
- Noże i Ostrzałki
- Wędzarnie
- Maszynki do mięsa
- Nadziewarki
- Nastrzykiwarki
- Akcesoria kuchenne
- Przędze
- Opakowania
- Dodatki
- Szynkowary
- Termometry
- Osłonki
- Środki Czystości
- Jelita Naturalne
- Deski do Krojenia
- Młynki
- Garnki Kamionkowe
- Zaciskarki i Klipsy
- Foremki Aluminiowe
- Zamykarka do Puszek
- Sól
- Pakowanie Próżniowe
- Promocje
- Zestawy
- Blog
- Kontakt
-
Kategorie

-
Kategorie
- Folie
- Noże i Ostrzałki
- Wędzarnie
- Maszynki do mięsa
- Nadziewarki
- Nastrzykiwarki
- Akcesoria kuchenne
- Przędze
- Opakowania
- Dodatki
- Szynkowary
- Termometry
- Osłonki
- Środki Czystości
- Jelita Naturalne
- Deski do Krojenia
- Młynki
- Garnki Kamionkowe
- Zaciskarki i Klipsy
- Foremki Aluminiowe
- Zamykarka do Puszek
- Sól
- Pakowanie Próżniowe
- Promocje
- Zestawy
- Blog
- Kontakt
-
-
Kategorie
- Folie
- Noże i Ostrzałki
- Wędzarnie
- Maszynki do mięsa
- Nadziewarki
- Nastrzykiwarki
- Akcesoria kuchenne
- Przędze
- Opakowania
- Dodatki
- Szynkowary
- Termometry
- Osłonki
- Środki Czystości
- Jelita Naturalne
- Deski do Krojenia
- Młynki
- Garnki Kamionkowe
- Zaciskarki i Klipsy
- Foremki Aluminiowe
- Zamykarka do Puszek
- Sól
- Pakowanie Próżniowe
- Promocje
- Zestawy
- Blog
- Kontakt
-
Kategorie
-
Kultura starterowa M (Sery rozciągliwe oraz świeże odmiany sera: Mozzarella z mleka krowiego, Oscypek, Caciotta, Scamorza) SEROWAR


Symbol:
KULT_M
32,00 zł
0,00 zł
Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||||
Wysyłka w ciągu | 48 godzin | ||||||
Cena przesyłki |
17,00 zł
|
||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
- Opis produktu
- Opinie (0)
Kultury bakterii lekko zakwaszają mleko, zmieniając jego PH. Proces zakwaszania nazywany jest dojrzewaniem mleka i trwa on kilkadziesiąt minut. Bakterie działają w serze cały okres dojrzewania sprawiając, że ser jest żywym, oddychającym produktem. Podczas dojrzewania cukier mlekowy zmienia się w kwas mleko. Kultury bakterii nie tylko zmieniają PH mleka, ale także wpływają pozytywnie na smak i konsystencję sera. Z upływem czas zanika kwaśny i gorzki smak, a struktura zmienia się na bardziej elastyczną. Do jaki serów użyć kultury bakterii M? Sery rozciągliwe oraz świeże odmiany seraMozzarella z mleka krowiego, Oscypek, Caciotta, Scamorza Jak używać kultur bakterii? Bakterie rozsyp równomiernie po powierzchni mleka Bakterie rozsypujemy równomiernie po powierzchni mleka i połącz z mlekiem wysterlizowaną trzepaczką lub łyżką. Następnie pozwól bakteriom działać (od kilkunastu do kilku godzin - w zależności od typu sera) Jak dawkować kultury bakterii? 10g kultur bakterii na 100l mleka Więc w zależności od ilości mleka, tylko odmierz kultury. Forma kultury bakterii: Kultura bakterii jest liofilizowana - bakterie te powinno się na 5 minut pozostawić na powierzchni podgrzanego mleka, żeby nasiąknęły i dopiero potem łączyć z mlekiem. Bakterie przechowuje się w lodówce przez około 2 miesiące, a w zamrażarce do dwóch lat. Składniki kultury bakterii: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Polecane
26,00 zł
6,00 zł
6,00 zł
26,00 zł
6,00 zł
6,00 zł
26,00 zł
6,00 zł
6,00 zł