-
Krew suszona 5kg DOMOWASPIZARNIA
![Krew suszona 5kg DOMOWASPIZARNIA Krew suszona 5kg DOMOWASPIZARNIA](/images/rl825/1000-2000/Krew-suszona-5kg-DOMOWASPIZARNIA_%5B1150%5D_480.jpg)
![Krew suszona 5kg DOMOWASPIZARNIA Krew suszona 5kg DOMOWASPIZARNIA](/images/rl825/1000-2000/Krew-suszona-5kg-DOMOWASPIZARNIA_%5B1150%5D_480.jpg)
Symbol:
MASPRO_KOLORPLUS5KG
186.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność |
Mało
|
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
Krew suszona wieprzowa stosowana jest jako zamienni krwi świeżej do wyrobu stosowana jako zamiennik krwi świeżej do wyrobu salcesonu czarnego, kaszanki i krupnioków śląskich. Do czego używać krwi suszonej? Hemoglobina jest używana w przemyśle mięsnym jako białko krwi w produktach typu: kiełbasy, kaszanki, luncheon meat, szynki. Jak używać krwi suszonej? Dawkowanie 180g na 1l Przed użyciem krew rozpuść 180 gram w 1l przegotowanej wody lub rosołu o temperaturze 20-25 stopni C. Można też powoli wsypywać krew podczas mieszania kaszy z przyprawami i cały czas mieszać do uzyskania jednolitej barwy. Jak zrobić kaszankę z krwią suszoną? Ostudzone mięsko,skórki i wątrobę mielimy raz przez średnie sitko i dodajemy do też ostudzonej letniej kaszy. Dodajemy krew,przyprawy,wyciśnięty czosnek. Dobrze wyrabiamy,w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu lub przegotowanej wody. Kaszanę wkładamy w jelita.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.