• Kminek ziarno 30g.

Symbol: KMIZIA_30G..
5.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Kminek jest pospolitą rośliną, którą można spotkać na polskich przydrożach czy łąkach. Właściwości kminku są znane i stosowane w ziołolecznictwie i kuchni już od bardzo dawna. Jedni kminek kochają, inni go wręcz nienawidzą. Są jednak potrawy, które bez kminku nie istnieją, a jego właściwości prozdrowotne są nieocenione. Właściwości kminku: kminek działa rozkurczowo na mięśnie gładkie żołądka, jelit i przewodów żółciowych, zalecany jest kobietom karmiącym, ponieważ wspomaga laktację, nie powoduje żadnych skutków obocznych, pomaga zniwelować kolki u niemowlaków, jest bogaty w żelazo, dzięki czemu zwiększa ilość hemoglobiny we krwi.   Możliwości zastosowania ziaren kminku: doskonale pasuje do serów i twarogu, często stosowany przy wypieku pieczywa, nadaje się do tłustych mięs - wieprzowiny, gęsiny czy kaczki, warto pić prozdrowotnie napar z kminku, często dodawany do kiszonej kapusty coraz częściej spotykany składnik kiełbas. Ciekawostki: Pamiętaj, aby kminek dodać dopiero pod koniec gotowania gdyż długo gotowany nadaje goryczkę całemu daniu. FAQ - najczęściej zadawane pytania Co to jest kminek w ziarnie? Kminek w ziarnie to suszone nasiona rośliny kminku zwyczajnego (Carum carvi). Jest to popularna przyprawa o charakterystycznym aromacie i smaku, używana w kuchniach różnych kultur na całym świecie. Jakie są zastosowania kminku w ziarnie w kuchni? Kminek w ziarnie jest szeroko wykorzystywany w kuchniach środkowoeuropejskich i wschodnich, szczególnie w daniach takich jak kapusta zasmażana, zupy, chleby, mięsa, a także marynaty. Może również dodawać wyjątkowy smak do sałatek i innych dań. Jak różni się kminek w ziarnie od kminku mielonego? Kminek w ziarnie to całe nasiona kminku, podczas gdy kminku mielonego to zmielone nasiona. Obie formy mają podobny smak i aromat, ale kminek w ziarnie wymaga rozgniecenia, rozdrobnienia lub zmielenia przed dodaniem do potraw.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia