• Kmin rzymski mielony 200g PRODUCENT

Symbol: KMIRZYMIE_200G
20.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Kmin rzymski to dobrze wszystkim znana przyprawa o lekko gorzkawym aromacie i słodko-ostrym smaku. Często wchodzi w skład orientalnych mieszanek przyprawowych, takich jak curry lub garam masala. Kumin, czyli kmin rzymski, to przyprawa pochodząca z Egiptu, która - dzięki swoim właściwościom - znalazła szerokie zastosowanie w średniowiecznej Europie. Dziś również znajduje szerokie zastosowanie w nie tylko w kuchni, ale również w medycynie naturalnej. Właściwości kminu rzymskiego: łagodzi zaburzenia trawienne, stymuluje wydzielanie żółci i enzymów trawiennych, obniża poziom cukru we krwi, kumin, dzięki obecności aromatycznych olejków eterycznych i środków dezynfekujących, działa jako środek wykrztuśny, polecany jest więc z stanach zapalnych dróg oddechowych, ma korzystny wpływ na skórę.   Możliwości zastosowania mielonego kminu rzymskiego (kuminu): dobrze łączy się z warzywami strączkowymi, bardzo pasuje do pieczonego bakłażana, idealny dodatek do dań kuchni meksykańskiej, pasuję do kiszonek, nieodłączny składnik hummusu.   Ciekawostki: Kumin zwiększa wydzielanie mleka podczas laktacji. Taką właściwość zawdzięcza obecności tymolu, zwiększającego wydzielanie z gruczołów. FAQ - najczęściej zadawane pytania 1. Czym jest kmin rzymski mielony? Kmin rzymski mielony, nazywany również kminem rzymskim zmielonym, to rodzaj przyprawy uzyskiwanej z nasion rośliny kmin rzymski (Cuminum cyminum). Jest powszechnie stosowany w kuchni do nadawania potrawom charakterystycznego aromatu i smaku. 2. Jakie są zastosowania kminu rzymskiego mielonego? Kmin rzymski mielony jest często używany w różnego rodzaju potrawach, w tym w zupach, gulaszach, curry, dań mięsnych, kuskusie, oraz w tradycyjnych daniach kuchni środkowoeuropejskiej, takich jak bigos czy kapusta zasmażana. 3. Jak przechowywać kmin rzymski mielony? Aby zachować świeżość i aromat kminu rzymskiego mielonego, przechowuj go w szczelnym pojemniku, z dala od światła słonecznego i wilgoci, w chłodnym i suchym miejscu.  
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia