-
Kątnice wołowe kaliber 115/130, długość odcinka 65-80cm, 1 sztuka DOMOWASPIZARNIA
Symbol:
JELWO_KAT115/130
9.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność | Mało 9 szt. |
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
Kątnice wołowe są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie salcesonów i pasztetowej. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione kątnice otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku. Do czego używać kątnic wołowych? Do domowych wyrobów takich jak: wędliny dojrzewające grube kiełbasy salami kiszki ziemniaczanej kindziuka Jak przygotować kątnice wołowe przed użyciem? Kątnice wołowe dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, Namocz kątnice wołowe w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut, Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz), Przepukaj wnętrze kątnic wodą. Jak przechowywać kątnice i jaki mają termin ważności? Zakupione kątnice są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko. Takie kątnice, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C),można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Kątnic nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.