• Kątnice baranie, długość odcinka około 30cm, kaliber 40/50 mm, 1 sztuka DOMOWASPIZARNIA

Symbol: KAT_BARA
5.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Kątnice baranie są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie salcesonów i pasztetowej. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione kątnice otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku. Do czego używać kątnic baranich? Do domowych wyrobów takich jak: wędliny dojrzewające grube kiełbasy salami kiszki ziemniaczanej kindziuka Jak przygotować kątnice baranie przed użyciem? Kątnice wołowe dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, Namocz kątnice wołowe w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut, Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz), Przepukaj wnętrze kątnic wodą. Jak przechowywać kątnice i jaki mają termin ważności? Zakupione kątnice są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko. Takie kątnice, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C),można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Kątnic nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia