• Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 1 pęczek DOMOWASPIZARNIA

Symbol: JELWO_43/46_30M/W1WIADERKO
44.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Kurier Inpost 20
Poczta Polska 38
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Jelita wołowe wiankowe są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie kaszanek, pasztetowej, kiszki ziemniaczanej oraz grubszych kiełbas. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione jelita otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku. Jak przygotować jelita wołowe wiankowe przed użyciem? Jelita dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek, Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut, Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz), Wypukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek. Jak przechowywać jelita wołowe wiankowe i jaki mają termin ważności? Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko. Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.  
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia