-
Igła do strzykawki nawiercana 120mm BROWIN
Symbol:
STRZIGLASTRZ120FI2-5
22.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność | Mało 7 szt. |
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
Igła ze stali nierdzewnej, dedykowana do nastrzyku wędlin. W domowych warunkach ciężko zrobić wilgotną, soczystą szynkę. Jeżeli masz z tym problem, spróbuj użyć strzykawki i wprowadzić zalewę wewnątrz mięsa. Igła jest nawiercana, dzięki czemu równomiernie rozprowadzi solankę. Dlaczego warto nastrzykiwać mięso? Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twój wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę. Jak nastrzykiwać mięso? 1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania. 2. Napełnij strzykawkę roztworem. 3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się. 4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk. 5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach. Igła pasuje do tej nastrzykiwarki KILK oraz tej KILK
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.