• Drożdże do wina do restartu, wznowienia fermentacji COOBRA ARES

Symbol: DROZDZE_RESTART
12.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Zatrzymanie fermentacji może mieć różne przyczyny, ale jeśli przyczyniły się do tego słabe drożdże to COOBRA RESTART będzie doskonałą deską ratunku dla Twojego nastawu. Dlaczego warto używać drożdży COOBRA do restartu? są drożdżami wysokoalkoholizującymi, dzięki czemu pomogą wznowić fermentację wina i innych trunkówsą łatwe w użyciu - wymagają jedynie uwodnienia na pół godziny przed zadanie Jak używać drożdży COOBRA do restartu? 1.Zawartość opakowania rozpuść w 200 ml wody o temperaturze 22-25°C. Po 30 minutach drożdże powinny zacząć pracę, co rozpoznasz po spienieniu zaczynu. Dodaj całość do nastawu i dokładnie wymieszaj. 2.W przypadku zatrzymania fermentacji po kilku dniach, drożdże muszą być przygotowane na zawartość alkoholu w nastawie. Najpierw rozpuść je w 100 ml wody o temperaturze 25°C i odstaw na 20 minut. Po tym czasie dodawaj po 1 łyżce nastawu w odstępach co 15 minut przez 2 godziny. Zahartowane drożdże są gotowe do wykonania restartu. Sposób na uwodnienie drożdży z hartowaniem: Hartowanie jest istotne w przypadku, gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji.1. Drożdże wsyp do około 100ml wody o temperaturze około 25C, dokładnie mieszaj i zostaw na 20 minut2. Po 20 minutach do uwodnionych drożdży dodaj po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez około 2 godziny.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia