• Drożdże do wina STRONGFERM WINE YEAST RED (wina czerwone)

Symbol: DROWIN_STRONGWINERED
Brak towaru
5.00
Wpisz swój adres e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon
Drożdże do wina STRONGFERM WINE YEAST RED (wina czerwone) to drożdże do białych czerwonych, które obniżają ich kwasowość. Fermentacja przy użyciu tych drożdży jest stabilna i dokładna. Drożdże idealne do win czerwonych takich jak: MalagaBurgundSherryCabernet SauvingnonCabernet FrancCabernet GernischtCardignanPinot Noir itp. Dlaczego warto używać drożdży STRONGFERM WINE YEAST RED? doskonale ługują barwniki i pigmentyprodukują więcej amylozy, dzięki czemu wino nabiera dobrej struktury, która wpływa na smak i aromat efektu końcowego.powodują zmniejszenie kwasowości wina po fermentacji wino dobrze się klaruje i szybko stabilizujesą niskoalkoholujące Jak używać drożdży Strongferm Wine Yeast Red ? Odpowiednią dawkę drożdży uwodnij w wodzie o temperaturze 35ºC w stosunku 1/10 części wody. Pozostaw tylko na 20 minut. Delikatnie zamieszaj i dodaj do nastawu. Po zaaplikowaniu drożdży, moszcz dokładnie wymiesza i napowietrz. Jak dawkować drożdże Strongferm Wine Yeast Red ? 2g drożdży na 5 litrów wina. Zawartość torebki wystarcza na 25 litrów wina. Dawka zależy od sposobu użycia i osądu winiarza.  
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia