-
Drożdże do wina STRONGFERM WINE YEAST RED (wina czerwone)
Symbol:
DROWIN_STRONGWINERED
Wpisz swój adres e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Zostaw telefon |
Drożdże do wina STRONGFERM WINE YEAST RED (wina czerwone) to drożdże do białych czerwonych, które obniżają ich kwasowość. Fermentacja przy użyciu tych drożdży jest stabilna i dokładna. Drożdże idealne do win czerwonych takich jak: MalagaBurgundSherryCabernet SauvingnonCabernet FrancCabernet GernischtCardignanPinot Noir itp. Dlaczego warto używać drożdży STRONGFERM WINE YEAST RED? doskonale ługują barwniki i pigmentyprodukują więcej amylozy, dzięki czemu wino nabiera dobrej struktury, która wpływa na smak i aromat efektu końcowego.powodują zmniejszenie kwasowości wina po fermentacji wino dobrze się klaruje i szybko stabilizujesą niskoalkoholujące Jak używać drożdży Strongferm Wine Yeast Red ? Odpowiednią dawkę drożdży uwodnij w wodzie o temperaturze 35ºC w stosunku 1/10 części wody. Pozostaw tylko na 20 minut. Delikatnie zamieszaj i dodaj do nastawu. Po zaaplikowaniu drożdży, moszcz dokładnie wymiesza i napowietrz. Jak dawkować drożdże Strongferm Wine Yeast Red ? 2g drożdży na 5 litrów wina. Zawartość torebki wystarcza na 25 litrów wina. Dawka zależy od sposobu użycia i osądu winiarza.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.