-
Anyż ziarno 150g
Symbol:
ANYZIA_150G
9.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność | Średnia dostępność 26 szt. |
Zamówienie telefoniczne: 607866639
Zostaw telefon |
Anyż prawdopodobnie pochodzi z wschodnich obszarów basenu Morza Śródziemnego, chodź pochodzenie to nie jest do końca wyjaśnione. Warto wspomnieć, że anyż gwieździsty i anyż to nie ta sama roślina. Biedrzeniec anyż (anyż, anyżek) to gatunek jednorocznej rośliny z rodziny selerowatych. Jego smak jest słodszy i delikatniejszy niż jego dalekowschodni odpowiednik. Różni się również między sobą swoimi właściwościami. Właściwości anyżu: ułatwia proces trawienia, zwiększa apetyt, wspomaga produkcję mleka u kobiet karmiących, pomaga w leczeniu bólu gardła Możliwości zastosowania anyżu mielonego: idealnie nadaje się do nalewek i drinków, często spotykany w cukiernictwie do ciast i ciasteczek, czasami dodawany do chleba, pasuje do potraw drobiowych i słodkich sosów dodaj go do sałatek z kurczakiem anyż dodaj do sałatek owocowych dobrze będzie komponował z twarożkiem na słodko dodaj go do przetworów słodkich lub wytrawnych będzie świetnym połączeniem z ciemnym piwem i czerwonym winem Smak anyżu mogłeś spotkać w ciasteczkach anyżkowych, herbatach na odporność, a także w grzańcach. Ciekawostka: Anyż to przyprawa, jego ziarna nie nadają się bezpośrednio do spożycia, są twarde i bardzo intensywne w smaku.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.