• Anyż ziarno 150g

Symbol: ANYZIA_150G
9.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Poczta Polska 20
Kurier Inpost 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Anyż prawdopodobnie pochodzi z wschodnich obszarów basenu Morza Śródziemnego, chodź pochodzenie to nie jest do końca wyjaśnione. Warto wspomnieć, że anyż gwieździsty i anyż to nie ta sama roślina. Biedrzeniec anyż (anyż, anyżek) to gatunek jednorocznej rośliny z rodziny selerowatych. Jego smak jest słodszy i delikatniejszy niż jego dalekowschodni odpowiednik. Różni się również między sobą swoimi właściwościami.  Właściwości anyżu:  ułatwia proces trawienia,  zwiększa apetyt,  wspomaga produkcję mleka u kobiet karmiących,  pomaga w leczeniu bólu gardła   Możliwości zastosowania anyżu mielonego:  idealnie nadaje się do nalewek i drinków,  często spotykany w cukiernictwie do ciast i ciasteczek,  czasami dodawany do chleba,  pasuje do potraw drobiowych i słodkich sosów  dodaj go do sałatek z kurczakiem  anyż dodaj do sałatek owocowych  dobrze będzie komponował z twarożkiem na słodko  dodaj go do przetworów słodkich lub wytrawnych  będzie świetnym połączeniem z ciemnym piwem i czerwonym winem Smak anyżu mogłeś spotkać w ciasteczkach anyżkowych, herbatach na odporność, a także w grzańcach.   Ciekawostka: Anyż to przyprawa, jego ziarna nie nadają się bezpośrednio do spożycia, są twarde i bardzo intensywne w smaku.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia