• भारतीय रसोई zestaw przypraw do kuchni indyjskiej DOMOWASPIZARNIA

Symbol: ZESTAW_INDYJSKA.
46.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
Paczkomaty InPost 17
Kurier Inpost 20
Poczta Polska 38
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 607866639

Zostaw telefon
Kuchnia indyjska czaruje aromatem i bogactwem przypraw. I to właśnie dodatki odgrywają w niej najważniejszą rolę. Dzięki specjalnym przyprawom kuchnia ta słynie z intensywnego smaku. W historii przyprawy często były cenione bardziej niż złoto. Do Polski kuchnia indyjska przywędrowała stosunkowo niedawno.  Skład zestawu: TANDOORI MASALA 50 G - to orientalna aromatyczna mieszanka przypraw o średnio ostrym, wyrazistym i korzennym smaku, nieco delikatniejsza niż garam masala. Nadaje ona potrawom nie tylko azjatyckiego charakteru, ale i piękną, złocistą barwę. GARAM MASALA 50 G - jest intensywną w smaku i aromacie kompozycją przypraw korzennych pozbawioną dodatku soli. To doskonale zdefiniowany smak kuchni indyjskiej w najwyższej jakości i idealnie skomponowanych proporcjach. Znajdziesz tu zarówno suszone zioła, rozgrzewający pieprz jak i aromatyczny cynamon, a całość bazuje jedynie na naturalnych składnikach.  KURKUMA 40 G - to roślina, którą spotkać można w krajach o klimacie tropikalnym. Mimo to, uprawia się ją też w zimniejszych regionach, nawet w Polsce, jako roślinę dekoracyjną. Elementem, który najbardziej interesuje kucharzy, jest kłącze. W środku jest bowiem intensywnie pomarańczowe i ma mocny zapach. Te właściwości w połączeniu z charakterystycznym smakiem sprawiają, że jest chętnie wykorzystywana w kuchni. CHILLI 35 G - przyspiesza przemianę materii i poprawia nastrój. Dzieje się tak, gdyż organizm w odpowiedzi na podrażnienie kapsaicyną wytwarza endorfiny uśmierzające ból. Przyprawę te stosuj do dań z fasolą i warzywami strączkowymi, potraw mięsnych, ostrych zup, ostrych sosów. KMIN RZYMSKI MIELONY 40 G - to przyprawa usprawniająca trawienie. Warto zatem dodawać ją do potraw ciężkostrawnych, tłustych i bazujących na warzywach strączkowych. Jest stosowany do nadania aromatu potrawom z ryżu, warzyw i dań mięsnych. Przyprawa ta idealnie sprawdzi się jako dodatek do zup, grillowanych warzy, mięsa (np. jagnięciny czy kurczaka), humusu lub gulaszu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia